Megjelent Gyöngyi és Ördög Nóri közös Kismama jóga DVD-je. Megvásárolható és megrendelhető a Padma Jógastúdióban is! :-)
DVD rendelés >>                         Fontos információk |  Táborok |  Workshopok |  Órarend  

Ashtanga jóga


Az "ashtanga jóga" kifejezés jelentése: a jóga nyolc ága

Az Ashtanga Vinyásza Jóga egy dinamikus hatha jógastílus, hat egymásra épülő, fokozatosan nehezülő sorozat, melyben a gyakorlat és a filozófia szerves egységet alkot. Thirumalai Krishnamacaryától származik, és Sri K. Pattabhi Jois és tanítványai által vált ismertté világszerte.

A lélegzetet szoros összhangban tartva a test mozgásával, az ászanák tradicionálisan meghatározott sorrendben követik egymást.

A képen: Hliva Patrick

A gyakorlás során hő termelődik, melynek segítségével belső szerveinket, szöveteinket megtisztítjuk a méreganyagoktól, ezáltal javul a vérkeringés, könnyedebbé, hajlékonyabbá és erősebbé válik a test, megnyugszik az elme és az idegrendszer. Ennek eredményeképpen megteremtjük egészségünk tökéletes alapjait.

Az Ashtanga kihívásokkal teli, ugyanakkor ösztönző 'világa'  fejleszti a kitartásunkat, az akaraterőnket, és amellett, hogy pozitív hatásai mindennapi életünkben szinte azonnal érezhetőek, egy önismereti, belső felfedező útra is invitál.

"Practice and all is coming" - "gyakorolj, és a többi jön magától"

(Sri K. Pattabhi Jois)

A képen Székely Tímea

Az órák rövid leírása

Ashtanga 1. sorozat:

A teljes első sorozat gyakorlása. Az ászanákat 5 légzésig tartjuk ki, és átvezető mozdulatsorral (vinyászával) kötjük össze. Napüdvözletekkel és az álló gyakorlatokkal kezdődik az óra, és levezető gyakorlatsorral fejeződik be, míg a középső rész, maga a sorozat, mindig az adott témával foglalkozik. Az első sorozat fő célja a méregtelenítés, sok előrehajlító és csípőnyitó pózzal. Vezetett óra, az oktató bemutatja az ászanákat és segít azok helyes végrehajtásában.

Kezdő Ashtanga:

Kezdő órán az első sorozat feléig tart a gyakorlás, Navászanáig (Csónakpózig). A bonyolultabb, kartámaszos pózok és csípőnyitások kimaradnak. Az óra jó lehetőséget kínál arra, hogy szervezetünket fokozatosan készítsük fel a teljes sorozat gyakorlására.

A képen Tóth Anasztázia

Letölthető órarend!


Jelentkezés a tanfolyamra

tel: 06-1-220-7013
mobil: 06 20 552-6305
e-mail: padma@jogastudio.hu
Ashtanga_joga_