Megjelent Gyöngyi és Ördög Nóri közös Kismama jóga DVD-je. Megvásárolható és megrendelhető a Padma Jógastúdióban is! :-)
DVD rendelés >>                         Fontos információk |  Táborok |  Workshopok |  Órarend  

Babás Jóga


A szülés sok változást hoz az anyák életében. Azontúl, hogy egy új jövevénnyel gazdagodik a család, a szülést megelőző időszak aktív, közösségi életét felváltja az otthoni környezet viszonylagos állandósága. Jó ha a mama megőrzi korábbi aktivitását ebben az új életritmusban is, és továbbra is közösségben, a többiekkel megosztva tapasztalatait, gyakorolja az anyaságot.

A szülőknek nagyon fontos, hogy mindig figyeljék intuícióikat arról, hogy mi a jó nekik és a gyermeküknek. A gyermek és a mama érintkezésének, közös tevékenységének és kikapcsolódásának, a játék kezdetének az egyik legjobb formája a BABA-MAMA JÓGA. Az amazóniai indiánok szülőségről alkotott elgondolása és az ősi kelet, India jógikus tudásának ötvöződésével Dr. Francoise Barbira Freedman, szocio-antropológus olyan kifinomult módszert adott a kezünkbe, amely az anyák tiszta szeretetében és törődésében életre kelve boldog "jóga-bébiket" varázsol.


A szülő és gyermek közötti mozgás adta harmóniában a baba már korán hozzászokik a mozgás-gazdag életmódhoz és a jó példa korán beleívódik szokásaiba. A hatha jóga pozíciók a babának háromdimenziós mozgásérzést adnak a világról és a test fejlődését is sokban segítik. A világ természetes megtapasztalása és érzése: az, hogy a baba és a mama teljesen szinkronban mozog, a legfontosabb a babának. A mama a gyakorlatok közben mindig a baba igényeit követi és megtalálja a nevetésben, a szemek kontaktusában és a mozgásban a legbensőbb emberi kapcsolatot a gyermekkel.

A BABA-MAMA JÓGÁBAN megélt közös tevékenység csökkenti a szülés utáni depresszió kialakulásának esélyét, és a születés traumájának néhány formáját is jól oldja. Míg a babának az egész foglalkozás játék, a mamának egy jó lehetőség arra, hogy visszaszerezze a szülés előtti kondícióját és nincs szükség bébiszitterre sem. A gyakorlatok közben egyik kézből a másikba átvett baba az érintések által kellemes nyugtató masszázsban részesül.

A jóga kedvezően befolyásolja a test, a lélek és a szellem harmóniáját.

Kis babás jóga
Nagy babás jógaLetölthető órarend!


Jelentkezés a tanfolyamra

tel: 06-1-220-7013
mobil: 06 20 552-6305
e-mail: padma@jogastudio.hu
Babasjoga_