Megjelent Gyöngyi és Ördög Nóri közös Kismama jóga DVD-je. Megvásárolható és megrendelhető a Padma Jógastúdióban is! :-)
DVD rendelés >>                         Fontos információk |  Táborok |  Workshopok |  Órarend  

Csípőnyitó jóga


A mozgásszegény életmód, és a rengeteg üléssel eltöltött idő a fizikai test szintjén is nyomot hagy. A csípő mozgástartománya beszűkülhet, az izmok megrövidülhetnek. Ha a csípőhajlító izom rövid, akkor az ászanáknál az alsó hát íve túlfeszül, és előbb-utóbb fájdalom alakulhat ki.

A medence nem megfelelő helyzete sok esetben okozhat háti, nyaki problémákat, továbbá kihat a teljes gerincre, a térdekre és a bokákra is.

Ha gondot okoz a guggolás, az előrehajlás, a láb közelítése a mellkashoz, a lábak távolítása, a lábak közelítése akkor kötött csípőről beszélünk.

Anatómiai tekintetben a megfelelően mobil csípő elősegíti az előre- és hátrahajlításokat, valamint a helyes tartást, illetve segít integrálni a láb mozgásait a felsőtesttel. A gyakorlatok laza csípőt, szép lábakat és formás medencét eredményeznek. A nyitott, laza csípőhajlító izmok visszaállítják a medencét a természetes helyzetébe, és enyhülni fog a fájdalom.

A gyakorlatokkal megnyújtjuk, illetve lazítjuk a csípő izmait. Hatunk a comb elülső, hátsó, belső és külső izmaira, a farizmokra, a medence, alhas és derék izmaira.

Lelki szinten a csípő rengeteg blokk "színtere". Itt tároljuk az elfojtott, meg nem élt érzéseket, a megoldatlan szülő-gyermek- párkapcsolati viszonyokat.

A csípőlazító gyakorlatokkal hatunk második csakrára, melynek következtében kiegyensúlyozhatjuk a nemiséghez és kapcsolatokhoz tartozó érzelmeket, valamint elősegítjük a felgyülemlett feszültségek, félelmek oldását, és egyszerre fejlesztjük a nyitottságunkat és a stabilitásunkat is.

Az órára nemtől, hajlékonyságtól, tapasztalattól függetlenül szeretettel várok Mindenkit, aki szeretne nagyobb hangsúlyt fektetni csípő mobilitásának helyreállítására, a csípő körüli izmok megerősítésére, nyújtására.

Letölthető órarend!


Jelentkezés a tanfolyamra

tel: 06-1-220-7013
mobil: 06 20 552-6305
e-mail: padma@jogastudio.hu
csiponyito_joga