Javascript DHTML Drop Down Menu Powered by dhtml-menu-builder.com

Köszöntünk a Kismama jóga hivatalos magyarországi honlapján.

A Padma Jógastúdió Kft.-t 2007. október 31-én 21249-2007 számon felnőttképzési intézményi nyilvántartásba vette a Közép-magyarországi Regionális Munkaügyi Központ.
A Padma Kismama Jóga Oktató képzés azonosító száma: 00009253
A Padma Babás Jóga Oktató képzés azonosító száma: 00009254

A honlap most újult meg, ezért még néhány oldal szerkesztés alatt van de folyamatosan szépítjük, bővítjük és aktualizáljuk az oldalt. Számtalan újdonsággal szerettünk volna neked kedveskedni, mint például: Fórum, Szakértő válaszol, Kismama shop, Keres, kínál, cserél, stb...
Reméljük, hogy örömödet leled a honlapon való böngészésben és a kismama jógában, ha bármilyen észrevételed van a honlappal kapcsolatban kérünk, hogy jelezd azt, hogy minél inkább az igényeidhez tudjuk igazítani.

A kismama jógáról

A kismama jógát több mint két évtizeddel ezelőtt fejlesztette ki két angol orvos: Dr. Francoise B. Freedman és Dr. Doriel Hall. A módszer ötvözi a jóga távolkeleti tudományát, és azokat a természeti népektől tanult mozdulatokat, amelyeket Francoise a Dél-amerikai antropológiai kutatásai alkalmával tanult meg az Amazonas-béli őslakosoktól.Mára a módszer Birthlight néven vált ismertté a világon és főleg Európában. Angliában klinikai környezetben szülésznők és orvosok tanulják annak érdekében, hogy a szülés minél természetesebb és komplikációktól mentesebb lehessen.

Magyarországra 2001-ben jutott el ez az alternatív szülésfelkészítő módszer Toldy Csilla, magyar származású Írországban élő oktató révén, akik Francoise személyes tanítványa. Itthon a Padma Jógastúdió vállalta magára azt a nemes küldetést, hogy bevezesse és széles körben megismertesse a módszert, és Kismama Jóga néven terjedt el a köztudatban. Évente több száz nő szül már ennek a módszernek a segítségével. Azóta is rendszeresen vannak oktatóképzések.A kismama jóga rendkívül kifinomult felkészülést nyújt a szülésre, mivel nem csak fizikailag, de mentálisan is felkészíti a nőt, de ha bevonható a felkészülésbe, akkor a papát is a szülésre, a gyermek érkezésére. A foglalkozásokon lágy, folyamatos mozgásban végzett gyakorlatok segítik a szükséges izmok megerősítését és a megnyújtását. Légzőgyakorlatok és relaxációs technikák segítségével oldódik fel a félelem és a feszültség és edződik meg a koncentrációs kézség. Nagy hangsúlyt fektetünk a gátvédelemre, amelyet nem csak a gátizmok tréningje, de egy speciális gátmasszázs technika is segít.

A jóga gyakorlatok statikus elemei a kismama jógában átformálva, lágyítva jelennek meg. A felkészülés így teljes és harmonikus.

Kinek ajánljuk

A kismama jógát bárki elkezdheti, akit nem tiltottak el különben a terhessége alatt valamilyen okból a mozgástól. Ideálisan a 8 hétig elvileg bármilyen mozgást végezhet a kismama. A 8. héttől javasolt szünetet tartani az intenzív mozgásban és mindössze relaxációs- és légzőgyakorlatokat ajánlott végezni. A 13. héttől elkezdhető a kismama jóga és egészen a szülésig szabadon gyakorolható. A kismama jógát azoknak is javasoljuk, akik nem jógáztak korábban. A korábban jógázók is egészen új mozdulatokat fognak tanulni ebben a módszerben.
A 34-36. hét környékén érdemes bekapcsolni a papákat is a felkészülésbe. Nekik ingyenesek a foglalkozások, a lényeg az, hogy itt legyenek. A felkészülésnek ebben a célegyenesében olyan vajúdó technikákat, hangokat, stb. gyakorlunk, amelyek kifejezetten a szülés közben végzendők majd. A szülés után néhány gyakorlat rögtön segít a regenerációban, de a babával általában leghamarabb a 6. hetes kortól érdemes jönni a Babás Jógára.Letölthető órarend!


 
Javascript DHTML Drop Down Menu Powered by dhtml-menu-builder.com