Megjelent Gyöngyi és Ördög Nóri közös Kismama jóga DVD-je. Megvásárolható és megrendelhető a Padma Jógastúdióban is! :-)
DVD rendelés >>                         Fontos információk |  Táborok |  Workshopok |  Órarend  
2006 III. negyedév hírlevelek listája
 

 

A Padma Jógastúdió hírlevele

 

2006. szeptember 21. (47. szám)

 

 

 

 "Minden, amit képes vagy megtenni, csak egy harmatcsepp a valódi teendők óceánjában.

De mégis ez adja életed egyetlen értelmét, és ez teszi értékessé. "

(Albert Schweitzer)

 

 

 

 

 

Kedves Hírlevél Olvasó! 

 

 

 

 

 

 

Itt van az ősz, elindultak az őszi programok, széles érdeklődés mellett telt nagyon kedves és szeretetteli hangulatban a stúdió születésnapi hétvégéje. A számos foglalkozáson több száz ember fordult meg. A legnagyobb érdeklődésre Dr. Vígh Béla proffesszor úr előadása tartott számot, ahol közel 70 embert figyelte a bölcs tanításait. 

 

Most néhány újabb információval szolgálunk a most aktuális programokról. Kérünk, hogy nézd át a programokat, hogy találsz-e kedvedre valót és ha igen, jelentkezz. Ha bármi kérdésed van, szívesen válaszolunk.

 


 

 
Az elfogadásról és a csalódásról
 
A nemrég megrendezésre került nyílt hétvégén is sokszor került szóba ez a téma, ami mostanában úgy látszik sláger az önmegismerők között. Ez pedig az, hogy hogyan feleljünk meg a környezet elvárásainak, miközben éppen azon törekszünk, hogy felismerjük magunkban ezeket a kényszereket és a külvilág nyomásától függetlenül szabad lélekkel éljük meg az életünket.
Amikor valaki önmaga megismerésére és megértésére, és ezen túl akár egész életének és a világnak a megértésére törekszik, nem ússza meg, hogy ne változzon. Ez a személyiségbeli változás azonban nem mindenkinek van ínyére. A környezetünk ugyanis szeretne kategóriákba szorítani minket és azt mondani, hogy az X.Y. ilyen, a Z pedig amolyan. Ha viszont változunk, ráadásul folyamatosan, akkor ez a fajta besorolás nem működik és az emberek nem tudnak velünk mit kezdeni. Gyakran előfordul, hogy a környezet megpróbálja az így fejlődőt visszatartani azzal, hogy állandóan emlékezteti arra, hogy te ilyen vagy olyan vagy, hogy neked ezek és ezek a hibáid. Ilyenkor sokszor elkedvetlenedünk és néha még az utat sem folytatjuk tovább, hiszen tényleg úgy látjuk, hogy igazuk van. A környezetünkben élő olyan emberek, akik nem járnak az önfelfedezés és ezáltal az önmaguk csiszolgatásának tudatos útján, nem látják, hogy fejlődésünknek vannak átmeneti, nehéz és sokszor a korábbiaknál is mélyebb szakaszai, amikor gyengék, esendőek és folyton hibázók vagyunk. Féktelen erővel rontanak ilyenkor ránk a visszatartás minden eszközével. Sajnos nincs semmilyen eszköz a kezünkben, hogy meggyőzzük őket, hogy amit csinálunk, az a fejlődés része. Hogy egyre tisztábban látjuk a világot és még őket is, és igen is a hibáinktól egyre inkább kezdünk megszabadulni még akkor is, ha most épp úgy látszik, mintha különösen visszafejlődtünk volna. Egy eszközünk azonban van. Ez pedig a megértés. Nekünk kell megértenünk és elfogadnunk azt, hogy a környezetben van egy természetes visszaformáló erő, amivel harcolni nincs értelme. Csak a kivételesen szerencsések élnek olyan környezetben, ahol ezt a személyiségbeli fejlődést mindenféleképpen segítik és támogatják, de ez azt jelenti, hogy olyanok vesznek körül, akik bölcsességben és önismeretben maguk is igencsak elöl járnak.
Néha arról panaszkodnak nekem, hogy ahogy így kinyílt a szemük a valóságra, és a rossz szokásokat, tulajdonságokat kezdik lassan levetkőzni, úgy a környezetből nagyon sok korábbi barát és ismerős egyszerűen csak eltűnik. Ilyesztő lehet ez, hiszen azt hisszük, hogy magunkra maradtunk. Azonban ez is a természetes velejárója annak, hogy átalakulunk. A környezetünkben élő emberek ugyanis minket tükröznek vissza. Olyanokat vonzottunk magunkhoz korábban, akik annak a képnek megfeleltek, mert bennük láttuk magunkat szívesen. Most viszont, hogy egyre közelebb kerülünk őszinte önmagunkhoz, ezek az emberek kicserélődnek olyanokra, akik a jelenbeli magunkat képesek nekünk tükrözni. Csak kevesen vannak, akik velünk együtt változnak.
Érdemes ezt meggondolni és elmélkedni rajta. S ha ezt megértjük, megértjük, hogy miért van annyi megromlott párkapcsolat is. Mindenki fejlődik. A párok is fejlődnek. De csak kivételesen ritka esetben egyformán. Ha a tolerancia és a megértés nem az első a párok között, hamar feszültségek keletkeznek, ami végül mély válságba húzhatja a párokat. Azért legyünk figyelmesek és toleránsak a körülöttünk élőkkel, mert egyrészt ahogy fejlődünk, természetes reakcióként nem mindig pozitívan reagálják le, másrészt minden bizonnyal ők is fejlődnek, amit meg lehet, hogy mi magunk nem viselünk jól. Próbáld meg a konfliktus helyzeteket mindig egy kicsit a másik szemével is látni és vedd észre, mikor van benne igazi ártó szándék. És rájössz majd, hogy a legtöbb esetben inkább értetlenség, félelem, fóbia, gyengeség, energiavesztettség van a háttérben és nem igazi ártó szándék. Ne feledjük, hogy lehet olyan helyzet, amikor a környezetünk minket lát rossznak és nem feltétlenül azért van, mert tényleg rosszak is vagyunk. Azonban mi is lehetünk ezzel ugyanígy.
Sokszor veszem észre, hogy a jógatanár idealizált képébe, ami a tanítványokban kialakul, nem férnek bele az emberi hibák. S amikor kiderül, hogy én is szoktam beteg lenni, vagy van rossz napon, netán még iszonyatosan haragos is képes vagyok lenni, akkor csalódnak. Ez a csalódás azonban abból fakad, hogy nem a valóságot látják, hanem a bennük kialakított idealizált képet. Ez a kép azonban a legritkább esetben sem felel meg a valóságnak. Bármilyen fura, a jógi is ember, s bár nem fér a kategóriák közé, s amikbe belefél néha, abból is hamar kilábal, mégis lehetnek hibái, sőt nehézségei is az életben. Nem az a célunk, ami mai világunk átlagemberének általában, hogy minden nehézség nélkül éljünk és azt higgyük, hogy a világ kényelmes, és frusztráljuk magunk azon, hogy mégsem az. Célunk, hogy a nehézségekből a legtöbbet megtanuljuk és ezáltal legyünk megértőbbek, kedvesebbek, toleránsabbak másokkal és magunkkal, és legyünk végső soron bölcsebbek korábbi önmagunknál.   
 
Bálint
 

Ha ezzel kapcsolatban szeretnél kérdezni, vagy üzenni valamit, írj.


 

ÚJ TANFOLYAMOK ÉS PROGRAMOK

 

Ha a tanfolyam nevére klikkelsz, akkor a honlapunkra ugorhatsz, ahol részletesebb infot-találsz az adott témáról. Néhány napon belül a weboldalon is frissítjuk az információkat. Az átmeneti eltérésekért elnézést kérünk! 

 
Női tanfolyamok:
 • Hétvégi 2x5 órás kezdő Kriston intim torna tanfolyamok időpontja: Október 14-15 (szombat és vasárnap 8.30-13.30), November 11-12 (szombat és vasárnap 8.30-13.30),  December 9-10 (szombat és vasárnap 8.30-13.30),   Tartja: Gyöngyi, Kriston Intim Torna tréner, Szülésfelkészítő oktató, Dúla.   Jelentkezni lehet rá 3000 Ft előleggel a recepción. A tanfolyam díja 12.000 Ft (kismamáknak: 10.000 Ft)
 • ÚJ! Hétköznapi 4x2,5 órás Kriston Intim Torna tanfolyam indul  Október 2-től hétfőnként 10.30-tól 4 alkalom. Tartja: Judit, Kriston Intim Torna tréner. Jelentkezni lehet rá 3000 Ft előleggel a recepción. Minimum 5 fővel indul.  A tanfolyam díja 12.000 Ft (kismamáknak: 10.000 Ft)
Őszi workshopok:
 • ÚJ! Várandósság workshop - Szeptember 30. szombat, 14.00-17.00-ig. A várandósság és szülés alatt alkalmazható alternatív gyógymódok. A workshop nem csak a kismamáknak szól, hanem mindenkinek, aki szeretne gyermeket, és törekszik arra, hogy a legtermészetesebb utat válassza a várandósság, szülés és gyermekágy alatt. A természetes gyógymódok megismerésén túl, azok alkalmazását is meg fogjuk ismerni. Pl. gyógynövények, aromaterápia, fûszernövények, homeopátia,...stb. Tartja: Anikó, természetgyógyász, dúla, kismama jóga oktató. Jelentkezni lehet 2000 Ft előleggel a recepción. A workshop díja 4000 Ft.
 • Naliní női jóga hétvégi workshop ! ÚJABB IDŐPONTOK ! Szeptember 24. vasárnap 9.00-12.00. Fókuszban a női medence.  (a speciális gyakorlatokkal nyitjuk a medencét, felszabadítjuk és masszírozzuk a medencében elhelyezkedő női szerveket, beszélgetünk a szervek működéséről). Hétvégi 3 órás női jóga gyakorlatozásra várjuk szeretettel az érdeklődőket.  Téma: együttlét, nőiség, jóga nidrá relaxáció, speicális gyakorlatok problémákra, női energiák, vidámság. Részvételi díj: 4.000 Ft. A tanfolyamra előzetes bejelentkezés szükséges 50% előleg befizetésével. Mivel a foglalkozás a kisteremben lesz ezért a jelentkezők száma korlátozott. Tartja: Gyöngyi
 • Naliní női jóga hétvégi workshop ! ÚJABB IDŐPONTOK ! Október 29. vasárnap 9.00-12.00. Fókuszban az egészséges mell.  (a speciális gyakorlatokkal erősítjük a mell izmokat, megtanuljuk a mell rákszűrés technikáját, beszélgetünk a mell problémák, betegségek szimbolikájáról). Hétvégi 3 órás női jóga gyakorlatozásra várjuk szeretettel az érdeklődőket.  Téma: együttlét, nőiség, jóga nidrá relaxáció, speicális gyakorlatok problémákra, női energiák, vidámság. Részvételi díj: 4.000 Ft. A tanfolyamra előzetes bejelentkezés szükséges 50% előleg befizetésével. Mivel a foglalkozás a kisteremben lesz ezért a jelentkezők száma korlátozott. Tartja: Gyöngyi
 • ÚJ! Stresszoldó workshop - Október 21-én, 9-12-ig. Olyan gyakorlatokkal foglalkozunk, amelyek segítenek megelőzni a stresszhatások kialakulását, amelyek feloldják a már kialakult feszültségeket, relaxálnak és energiával töltenek fel. Ehhez testgyakorlatok, légzőgyakorlatok, mentális gyakorlatok és relaxációs techikák állnak rendelkezésünkre. Tartja: Orsi. Részvételi díj: 4.000 Ft. A tanfolyamra előzetes bejelentkezés szükséges 50% előleg befizetésével. Mivel a foglalkozás a kisteremben lesz ezért a jelentkezők száma korlátozott.
Új induló tanfolyamok, programok:
 • ÚJ! Adományos hatha jóga foglakozás indul szept. 20-tól szerdánként 15.30-tól. Adományok: gyümölcs, zöldség, rizs, méz, liszt, karma jóga (segítés a stúdió körül), stb. Tartja: Gyöngyi
 • ÚJ! Filozófiai filmklub és olvasókör indul októbertől, havonta egyszer. Mesterek élete, tanításai, tanító jellegű filmek vetítése, szentiratok felolvasása és közös elemzése, a film után beszélgetés, nasik együtt levés, teázás, egyes esetekben meghívunk vendégeket. Első filmvetítés: október 8. vasárnap 10-12 óráig. Téma: Filozófiai témájú dokumentum film. Részvételi díj: alkalmanként ajánlott adomány 300 Ft
 • ÚJ! Sívananda Jóga - indul szept. 29-től, péntekenként 17 órától 18.45-ig. A 7 alkalmas kezdő tanfolyamra a bérletek érvényesek, de előzetes jelentkezést várunk a recepción.Tartja Schrenk Judit - sívananda jógaoktató, kismama jóga oktató.
 
Őszi programok:
 
Új jóga foglalkozások:
 • ÚJ! Rádzsa jóga (A Himalájai tradíció tanításai alapján) tanfolyam indult keddenként 18-19.30-ig. Még lehet csatlakozni! Jelentkezni lehet a recepción.Tartja: Gyöngyi. 
 • ÚJ! Tai Chi - Az itt következő időpontok külön tanfolyami csoportokat jelölnek. Időpontok: hétfőnként 15 órától, szerdánként 15 órától, csütörtökönként reggel 8-tól és szombatonként 17 órától. A tanfolyamokra a szokásos jógás bérlet érvényes. Még lehet csatlakozni! A foglalkozásokat a nemrég Kínából visszatért Juhász Imre, Tai Chi mester tartja.
 • ÚJ! Gyermekjóga tanfolyam  Minden páratlan héten kéthetente. A jóga eszköz annak érdekében, hogy gyermekeink képesek legyenek kifejleszteni önmagukban minden pozitív tulajdonságot. A foglalkozásokon játékosan speciális mozgásgyakorlatokat és lazító technikákat lehet eljasátítani, melyek különösen hasznosak a gyermekek számára. 16.00-16.45-ig iskolás korosztály (7-14 éves korig), és 17.00-17.45-ig óvodás korosztály (2-7 éves korig, 2-4 éves korig szülő jelenlétével). Folyamatosan lehet csatlakozni! Egy foglalkozás 1.000Ft, vagy 12 alkalmas bérlettel 900 Ft/alkalom. Tartja: Csiki Marianna, sportrekreációs oktató, gyermekjógaoktató, óvodapedagógus
 • Jóga nidrá relaxációs tanfolyam Keddenként reggel 8-9-ig és szerdán esténként 17.30-18.30-ig. Még lehet csatlakozni! Jelentkezni lehet a recepción. Tartja: Gyöngyi
 • Trátaka Kriya gyertyaláng figyeléses meditációs tanfolyam indult szerdánként 20.00-21.00-ig. Még lehet csatlakozni!  Jelentkezni lehet a recepción. Tartja: Gyöngyi. 
 • Adományos Mantra Jóga foglalkozás  keddenként 17 órától. Minden hónap utolsó keddjén a Mahá Mrityunjay mantrát gyakoroljuk minden lény boldogságáért, valamint tovább folytatjuk az előző félévben megkezdett Patanjali - Jóga szútrák megismerésével. Tartja: Bálint
 • ÚJ! Nagybabás jóga foglalkozás -indult szerdánként 8.30-9.30-ig. A foglalkozás bérlettel látogatható, szeretettel várjuk a 8-24 hónapos babákat és mamájukat, előzetes bejelentkezés nem szükséges. Folyamatosan lehet csatlakozni! Tartja: Gyöngyi
Aktualitások:
 • ÚJ! Törzsjógás és diák kedvezmény, a részleteket lásd a recepción és a honlapon.
 • A világban zajló események miatt ismét gyújtsunk egy gyertyát a békéért, üljünk le elé és meditáljunk vagy énekeljük el a béke mantrát. Nagyon fontos, hogy a békére koncentrálva erősítsük a béke energiáját, szeretetet szétsugározva. Vasárnap szept. 24-én 21 órakor egy közös béke meditácóra invitálunk mindenkit a saját otthonában.

Őszi oktatóképzések

 • Birthlight Kismama Jóga oktatói alaptanfolyam - Tartja Toldy Csilla. Időpont: Október 20-21-22-23.  Birthlight módszer. Részeletes info: gyongyi@jogastudio.hu  
 
Tervezett programok
 • Gyakorló Pilates Workshop
 • A Jóga terápiás lehetőségei workshop
 • Eszközhasználat a jógában workshop
 • Stresszoldó workshop
 • Gyermekjóga workshop
 • Légzőgyakorlatok workshop
 • Naliní Női Tábor
Részletes információk később, előzetes feliratkozás lehetséges.
 

 
Szeptemberi Yogashop Akció!
 
Speciál jógaszőnyeg négyféle színben - lila, sötétkék, sötétzöld, világoskék - 176 cm hosszú, 60 cm széles, 3mm vastag, különlegesen csúszásmentes, nagyon izzadós tenyérhez is javasoljuk.
 
Eredeti ára: 6300 Ft. Akciós ára csak szeptemberben: 5300 Ft
 

 


 

 

A tanfolyamokra jelentkezni a stúdió recepcióján lehet. 
Ha a tanfolyamokról szeretnél többet megtudni, akkor kérlek keresd fel honlapunkat, vagy írj egy levelet. A jelentkezési feltételekről érdeklődj e-mailben vagy telefonon: 06-1-220-7013. Különben pedig a legfrissebb óraredet weboldalunkról töltheted le.
 
A programok megváltoztatásának jogát fenntartjuk.

 

 


 

Mindenkit szeretettel várunk a foglalkozásokon!

 

OM Shanti

Gyöngyi, Bálint és a jógastúdió oktatói

 

Padma Jógastúdió, 1148 Bp. Bánki Donát u. 62. tel: 06 1 220-7013; 06 20 357-3823; www.jogastudio.hu, padma@jogastudio.hu

 


A Padma Jógastúdió hírlevele

 

2006. AUGUSZTUS 28. (46. szám)

 

 

 "Vigyázz a testedre. Ez az egyetlen hely, ahol élhetsz."

(Jim Rhon)

 

 

 

 

Kedves Hírlevél Olvasó! 

 

Hamarosan vége a nyárnak és indulnak az őszi programok a stúdióban. Kérünk, hogy nézd át a programokat, hogy találsz-e kedvedre valót és ha igen, jelentkezz. Ha bármi kérdésed van, szívesen válaszolunk.

 


A gyakorlásról még egy szó
 
Már az elmúlt alkalommal írtunk a gyakorlásról. Nem szeretnénk magunkat ismételni, de erről nem lehet eleget beszélni. Végső soron az egyetlen tanítómesterünk a Tapasztalat. Tapasztalatot pedig gyakorlással szerezhetünk. A legkézenfekvőbb módon a legtöbben a fizikai test gyakorlataival indulnak el a megismerés felé, amely önmagában hordozza az önmegismerésnek és a világ megismerésének a lehetőségét is. Ez azonban az út későbbi szakaszaiban sem felesleges tevékenység. A fizikai gyakorlatokkal ugyanis az elmének sikerül viszonyítási pontokat rögzíteni a valóságban. A fizikai gyakorlatok nélkül e viszonyítási pontok nem jönnek létre, s a szellemi út nem teljesedhet ki, vagy zsákutcákba vezet. Olyan ez, mintha valaki úgy próbálna meg tájékozódni egy ingoványos labirintusban, hogy közben beköti a szemét. Sikerülhet, de nyitott szemmel, azaz a viszonyítási pontok rögzítésével nagyobb az esély. Sokszor látjuk, hogy a szellemi úton járók elhagyják a testgyakorlatokat és a légzőgyakorlatokat egy idő után, mondván, hogy erre csak a kezdőknek van szükségük. A szellem ebben a létben nem választható el a testtől. Így a test egyensúlya egyben a szellem egyensúlya is. Mindaz a tanítás, amit a könyvek, iratok, vagy mesterek adhatnak, kizárólag a saját tapasztalatszerzés üstjében fő igazsággá. Különben csak intellektuális spekuláció. S ki mondja meg, hogy a könyv, amit épp olvasunk, mennyire hiteles, vagy hogy az, aki épp előadást tart számunkra, mennyire értette meg önmagát és a világot, hogy ezáltal valódi tanításban részesítsen minket? Ki modhatja meg mindezt? Csak is te saját magad. Mert egyedül az számít, hogy képes vagy-e az adott könyvből, embertől, helyzetből tanulni. Tanulni pedig mindenkitől lehet, ha elég nyitottak vagyunk.
Más az utunk. Mindannyian egy különleges és kizárólagosan nekünk szóló úton járunk. Igaz ugyan, hogy az utak között adódhat hasonlóság, de végülis saját magunkat egyedül mi magunk vagyunk képesek igazán megfejteni és megérteni. Az eszközünk a test, a célunk a tökéletesen tiszta tudatosság. - Hogy érzed magad? Hogy vagy? - kérdik tőlem gyakran ismerősök. Ilyenkor mindig elgondolkodom azon, hogy tényleg végülis mennyire érzem magam a testemben pillanatnyilag. Mennyire vagyok tudatában annak, hogy épp mi történik bennem? Örülök a kérdésnek. Felhívja a figyelmem arra, hogy ellenőrizzem, tényleg mennyire vagyok tudatos. A gyakorlással ez a tudatosság egyre fokozódik, míg el nem érjük azt, hogy egész testünknek, összes tetteinknek, s ennek révén egész életünknek a tudatába, jó szerivel a birtokába kerülünk. Ha legközelebb valaki megkérdi tőled, hogy hogy vagy, ne üsd el azzal, hogy jól, hanem figyelj egy kicsit befelé, és tudatosítsd mindazt, amit a testedben tapasztalhatsz. Az izmok, a légzés, a szív verése, vagy bármi, ami tapasztalatként felfedezhető váljon ilyenkor tudatossá, s amikor ezt megfigyelted, mond, hogy köszönöm kérdésed, most hogy emlékeztetsz, már jobban. Vagy mondj, amit akarsz...
 
Bálint
 
 

Ha ezzel kapcsolatban szeretnél kérdezni, vagy üzenni valamit, írj.


 

ÚJ TANFOLYAMOK ÉS PROGRAMOK

 

Ha a tanfolyam nevére klikkelsz, akkor a honlapunkra ugorhatsz, ahol részletesebb infot-találsz az adott témáról. Néhány napon belül a weboldalon is frissítjuk az információkat. Az átmeneti eltérésekért elnézést kérünk! 

 
 
A stúdió születésnapját rendszerint nyílt napokkal ünnepeljük meg évről-évre. Legutóbb tavaly februárban volt egy igazán jól sikerült, nagyon sokak által látogatott nyílt nap, ahol kicsik és nagyok, idősek és fiatalok résztvehettek sokféle programon, foglalkozáson. Most ismét egy ilyenre készülünk, a tavalyi nagy siker miatt idén viszont két napos lesz a nyílt nap. A kisteremben főként előadások és a kisebb mozgásigényű foglalkozások, míg a nagyteremben folyamatosan különböző gyakorlások lesznek. A nyílt nap összes programja ingyenes. Előzetes bejelentkezés nem szükséges. Szeretettel várunk mindenkit.
 
Ízelítő a programokból:
- Nyitó és zárószertartás
- Dr. Vígh Béla - "Külső és belső érzékelés a jógában" címmel tart előadást
- Hatha és Rádzsa Jóga órák
- Kismama és babás jóga
- Mantra jóga
- Gyerek jóga
- Anya - magzat kapcsolat - előadás
- Filmvetítések
- Filozófia
- TAVAM bemutatkozó (Társaság A Várandóság és Anyaság Megszenteléséért) 13.30 - Szombat
- sok érdekesség és meglepetés
 
Kedvezményes bérletvásárlási és jógaeszközök vásárlási lehetőség ezen a két napon.
 
Várunk mindenkit szeretettel!
 
Női tanfolyamok:
 • Hétvégi 2x5 órás kezdő Kriston intim torna tanfolyamok időpontja: Szeptember 16-17 (szombat és vasárnap 8.30-13.30), Október 14-15 (szombat és vasárnap 8.30-13.30) Tartja: Gyöngyi, Kriston Intim Torna tréner, Szülésfelkészítő oktató, Dúla. Kismamáknak továbbra is 9.000 Ft.  Jelentkezni lehet rá 3000 Ft előleggel a recepción. A szept. 1. után jelentkezőknek, már 12.000 Ft (kismamáknak: 10.000 Ft)
 • ÚJ! Hétköznapi 4x2,5 órás Kriston Intim Torna tanfolyam indul  Szeptember 4-től hétfőnként 10.30-tól 4 alkalom. Tartja: Judit, Kriston Intim Torna tréner. Kismamáknak továbbra is 9.000 Ft. Jelentkezni lehet rá 3000 Ft előleggel a recepción. Minimum 5 fővel indul. A szept. 1. után jelentkezőknek, már 12.000 Ft (kismamáknak: 10.000 Ft)
 • ÚJ! Nagybabás jóga foglalkozás -indul szeptember 13-tól szerdánként 8.30-9.30-ig. A foglalkozás bérlettel látogatható, szeretettel várjuk a 8-24 hónapos babákat és mamájukat, előzetes bejelentkezés nem szükséges.Tartja: Gyöngyi
Induló tanfolyamok
 • ÚJ! Gyermekjóga tanfolyam indul szeptembertől 11-től, kéthetente hétfőnként két korosztályban. A jóga eszköz annak érdekében, hogy gyermekeink képesek legyenek kifejleszteni önmagukban minden pozitív tulajdonságot. A foglalkozásokon játékosan speciális mozgásgyakorlatokat és lazító technikákat lehet eljasátítani, melyek különösen hasznosak a gyermekek számára. 16.00-16.45-ig iskolás korosztály (7-14 éves korig), és 17.00-17.45-ig óvodás korosztály (2-7 éves korig, 2-4 éves korig szülő jelenlétével). Egy foglalkozás 1.000Ft, vagy 12 alkalmas bérlettel 900 Ft/alkalom. Az indulás pontos időpontja egyeztetés alatt, de feliratkozni lehet rá a recepción.Tartja: Csiki Marianna, sportrekreációs oktató, gyermekjógaoktató, óvodapedagógus
 • Jóga nidrá relaxációs tanfolyam indul 2006. Szeptember 4-én kedden reggel 8-9-ig és szeptember 6-án szerdán este 17.30-18.30-ig. A tanfolyamok külön külön 8 alkalmasak, és 8400 Ft-ba kerülnek. Jelentkezni lehet előleg befizetésével a recepción. A tanfolyamok minimum 5 fővel indulnak.
 • Trátaka Kriya gyertyaláng figyeléses meditációs tanfolyam indul szeptember 6-án szerdánként 20.00-21.00-ig. A tanfolyam 8 alkalmas, 8400 Ft. Jelentkezni lehet előleg befizetésével a recepción. A tanfolyam minimum 5 fővel indul. Tartja Gyöngyi. 
 • Pránájáma - Légzőgyakorlatok 8 alkalmas kezdő tanfolyam indul szeptember 13-tól, szerdánként 16.50-es kezdettel. Részvétel 8400 Ft. Jelentkezni lehet előleg befizetésével a recepción. Tartja Bálint. Októbertől haladó tanfolyam azoknak, akik már részt vettek a kezdő tanfolyamokon. Szeretettel várjuk azokat is, akik ismételni szeretnének a haladó tanfolyam előtt.
 • Adományos Hatha jóga foglalkozás indul szeptember 20-tól, szerdánként 15.30-tól. Tartja Gyöngyi.
 • Adományos Mantra Jóga foglalkozás indult augusztus 15-től keddenként 17 órától. Minden hónap utolsó keddjén a Mahá Mrityunjay mantrát gyakoroljuk minden lény boldogságáért, valamint tovább folytatjuk az előző félévben megkezdett Patanjali - Jóga szútrák megismerésével. Tartja: Bálint
 • ÚJ! Rádzsa jóga (A Himalája Institute tanításai alapján) tanfolyam indul szeptember 12-től kedden 18-19.30-ig. A tanfolyam 8 alkalmas, 8400 Ft. Jelentkezni lehet előleg befizetésével a recepción. A tanfolyam minimum 5 fővel indul. Tartja Gyöngyi. 
 • ÚJ! Tai Chi - Az itt következő időpontok külön tanfolyami csoportokat jelölnek. Mindegyikre külön kell jelentkezni. Időpontok: Szeptember 4-től hétfőnként 15 órától, szept. 6-tól szerdánként 15 órától, szept. 7-től csütörtökönként reggel 8-tól és szept. 9-étől szombatonként 17 órától. A tanfolyamokra a szokásos jógás bérlet érvényes, de feltétlenül kérünk előzetes jelentkezést, mivel a minimum létszám 8 fő/csoport. A foglalkozásokat a nemrég Kínából visszatért Juhász Imre, Tai Chi mester tartja.
Workshopok
 • Naliní női jóga hétvégi workshop ! ÚJABB IDŐPONTOK ! Szeptember 24. vasárnap 9.00-12.00. Fókuszban a női medence.  (a speciális gyakorlatokkal nyitjuk a medencét, felszabadítjuk és masszírozzuk a medencében elhelyezkedő női szerveket, beszélgetünk a szervek működéséről). Hétvégi 3 órás női jóga gyakorlatozásra várjuk szeretettel az érdeklődőket.  Téma: együttlét, nőiség, jóga nidrá relaxáció, speicális gyakorlatok problémákra, női energiák, vidámság. Részvételi díj: 4.000 Ft. A tanfolyamra előzetes bejelentkezés szükséges 50% előleg befizetésével. Mivel a foglalkozás a kisteremben lesz ezért a jelentkezők száma korlátozott.

Őszi oktatóképzések

 • Kismama Jógaoktatói Alaptanfolyam a Padma Jógastúdió és az International Wellness Institute (IWI) Európa közös szervezésében 2006. szeptember 9-10-én.  A 3x2 hétvégés megújult oktatóképzést javasoljuk azoknak, akik szeretnék tudásukat ebben a témában elmélyíteni (Védőnőknek, Szülésznőknek, Jóga okatóknak, Természetgyógyászoknak, Kismamáknak, Dúláknak). Még ha valaki nem is szeretne kismamákat tanítani, akkor is sokat fog tanulni a szakemberektől (Szülész-nőgyógyász, Pszihológus, Dúla, Intim torna tréner, Védőnő, Szülésznő, Dúla, stb).  Részletes információt kérni illetve jelentkezni lehet 2006. szeptember 1-ig levélben vagy telefonon: 06-20 438-7010.
 • Birthlight Kismama Jóga oktatói alaptanfolyam - Tartja Toldy Csilla. Időpont: Október 20-21-22-23.  Birthlight módszer. Részeletes info: gyongyi@jogastudio.hu  
 
Aktualitások:
 • Szeptember 6-tól újra indul a szerda reggeli pilátes.
 • Bérletár változás: Szeptember 15-től sajnos pár százalékkal emelnünk kell a bérlet- és tanfolyam árakat. Megértéseteket köszönjük! Addig is a mostani áron lehet még megvásárolni a bérleteket, sőt a nyílt napon még a mostaninál is kedvezményesebben. Dolgozunk a törzsjógás és diák kedvezményeken, és szívesen várunk mindenkit az adományos foglalkozásokon.
Őszi Tervezett programok:
 • Újabb jóga foglalkozások
 • Gyakorló Pilates Workshop
 • A Jóga terápiás lehetőségei workshop
 • Eszközhasználat a jógában workshop
 • Meditáció workshop
 • Stresszoldó workshop
 • Gyermekjóga workshop
 • Légzőgyakorlatok workshop
 • Naliní Női Tábor
Részletes információk később.
 

 
Szeptemberi Yogashop Akció!
 
Speciál jógaszőnyeg négyféle színben - lila, sötétkék, sötétzöld, világoskék - 176 cm hosszú, 60 cm széles, 3mm vastag, különlegesen csúszásmentes, nagyon izzadós tenyérhez is javasoljuk.
 
Eredeti ára: 6300 Ft. Akciós ára csak szeptemberben: 5300 Ft
 


 

A tanfolyamokra jelentkezni a stúdió recepcióján lehet. 
Ha a tanfolyamokról szeretnél többet megtudni, akkor kérlek keresd fel honlapunkat, vagy írj egy levelet. A jelentkezési feltételekről érdeklődj e-mailben vagy telefonon: 06-1-220-7013. Különben pedig a legfrissebb óraredet weboldalunkról töltheted le.
 
A programok megváltoztatásának jogát fenntartjuk.

 


Mindenkit szeretettel várunk a foglalkozásokon!

 

OM Shanti

Gyöngyi, Bálint és a jógastúdió oktatói

 

Padma Jógastúdió, 1148 Bp. Bánki Donát u. 62. tel: 06 1 220-7013; 06 20 357-3823; www.jogastudio.hu, padma@jogastudio.hu

 


 

A Padma Jógastúdió hírlevele

 

2006. AUGUSZTUS 15. (45. szám)

 

 

 "Ha megvizsgáljuk természetes hajlamainkat,

elérkezhetünk arra a pontra,

ahol a teljes jóga gyakorlás eljut hozzánk."

(Swami Veda Bharati)

 

 

 

Kedves Hírlevél Olvasó! 

 

Hamarosan vége a nyárnak és indulnak az őszi programok a stúdióban. Kérünk, hogy nézd át a programokat, hogy találsz-e kedvedre valót és ha igen, jelentkezz. Ha bármi kérdésed van, szívesen válaszolunk.

 


 
Egy, a táborban felmerült gondolat
 
A jóga gyakorlása sokak számára valami nehézkes, küzdelmes, de mindenképpen sok fájdalommal és akadállyal járó tevékenység. Nem kétséges, hogy ebben sok igazság van. A fejlődés abban áll, hogy átlépjük, meghaladjuk addigi akadályainkat, gátjainkat és egyre inkább kiteljesedjünk. Ez a meghaladás nem kis munka eredménye. Aki önmagát akarja csiszolni, annak szembe kell néznie őszintén önmagával. Ez a látvány a legritkább esetben kecsegtető, de sokszor annál inkább bántó. Hogy mégis újra és újra nekiveselkedünk, az annak a belső hajtóerőnek, tűznek köszönhető, ami abból a belső pillantásból táplálkozik, amit képesek voltunk legbelsőbb önmagunkra vetni. Ha egyszer megérezted ennek a pillantásnak az erejét, már semmilyen nehézség nem tudja kierőszakolni benned az önmegismerés és az önfejlesztés feladását.
A jóga gyakorlása nem a könnyűtől a nehéz felé, vagy az egyszerűtől a bonyolult felé vezet minket. Ez a megközelítés meglehetősen felszínes, és bár egy külső laikus szemlélőben ez a benyomás ébredhet, mi mégis tudjuk, hogy lehet, hogy néha bonyolódnak a gyakorlatok és még az is lehet, hogy nehezednek is, mégis ez az út mindezekkel szemben a durvától a finomabb felé halad. Önmegértésünk lépései során az egyre finomabb, korábban észrevehetetlen dolgok válnak tudatossá. Ez igaz az érzékelésre, de igaz a körülöttünk élők jellemének és cselekedeteinek, különösen a velünk való viselkedésüknek a mégértésében és elfogadásában is. Már írtunk arról, hogy amikor valaki velünk agresszívan, vagy sértő módon viselkedik, az nem biztos, hogy tényleg célzottan nekünk szól az ő részéről. Ám ha mi azon megsértődünk, vagy rosszul esik, netán bennünk is agressziót vált ki, akkor már érdemes elgondolkodnunk az ügyön, hogy vajon milyen gyengeség az, ami miatt ilyen reakció váltódott ki bennünk. Tulajdonképpen mindig hálásak lehetünk az ilyen embereknek azért, hogy rámutatnak azokra a pontjainkra, amelyek még némi megértést követelnek. Közben pedig nem árt, ha bennünk együttérzést alakítunk ki az ilyen emberek iránt, hiszen nekik sem könnyű a saját gyengeségeikkel megbírkózni. Néha mindenkiben elszakad a húr.
Ha nagyon intenzíven gyakorlunk, akkor a belső fejlődés a külső fizikai képességekkel és a tudatossággal egyaránt nagyon intenzíven fokozódik. Ez a felgyorsult fejlődés azt hinnénk, hogy minden szempontból nagyszerű, ám tudnunk kell azt is, hogy ezzel együtt az élmények intenzitása is fokozottabb. Nincs is igazán szükség arra, hogy mindig úgy gyakoroljunk, mint mondjuk amikor valaki egy jógatáborban vesz részt. Legutóbbi táborunkban is, ahogy lenni szokott, napi 6,5 órát gyakoroltunk és még 2 órát foglalkoztunk a jóga filozófiájával hétköznapian érthető és felfogható formában. Ez nagyon intenzív szembesítést jelent a testi és a testinél finomabb aspektusainkkal. Nem lazázás, ahogy szoktunk fogalmazni. Azonban azok a kapuk, amiket ilyenkor kinyitunk, s amelyek révén újabb és újabb területek tárulnak fel önmagunk előtt, csak a további gyakorlással maradnak nyitva. És nyitva maradnak még akkor is, ha az ezt követő gyakorlás nem éri el ezt a napi 6-8 órát, hanem annál lényegesen kevesebb.
Más is történik. Ha valaki ennyit foglalkozik a megismeréssel, már nem csak a gyakorlás alkalmával marad tudatos, hanem ez a tudatosság kiterjed a napi tevékenységre és lassan az egész életére is. Nem valami mesterkélt figyelmességet, vagy egy állandóan feszült figyelmet jelent ez, hanem azt a magabiztos jelenlétet minden egyes mozdulatunkban, gondolatunkban és szavainkban, ami erőkifejtés nélküli sajátként állandósul.
A jóga gyakorlás a Természettel való harmónia, az egész Léttel való teljes béke és a Teremtéssel való ösztönös megelégedés felé vezet. Mindezek nem lelhetők fel kívül. Saját magunkban, saját szívünk és jellemünk mélyén kell keresgélnünk. Csak így találhatunk rá mindezekre. 
 

Ha ezzel kapcsolatban szeretnél kérdezni, vagy üzenni valamit, írj.


 

ÚJ TANFOLYAMOK ÉS PROGRAMOK

 

Ha a tanfolyam nevére klikkelsz, akkor a honlapunkra ugorhatsz, ahol részletesebb infot-találsz az adott témáról. Néhány napon belül a weboldalon is frissítjuk az információkat. Az átmeneti eltérésekért elnézést kérünk! 

 
Születésnapi nyílt nap - az 5 és feledik születésnap - szeptember 2-3 szombat, vasárnap
 
A stúdió születésnapját rendszerint nyílt napokkal ünnepeljük meg évről-évre. Legutóbb tavaly februárban volt egy igazán jól sikerült, nagyon sokak által látogatott nyílt nap, ahol kicsik és nagyok, idősek és fiatalok résztvehettek sokféle programon, foglalkozáson. Most ismét egy ilyenre készülünk, a tavalyi nagy siker miatt idén viszont két napos lesz a nyílt nap. A kisteremben főként előadások és a kisebb mozgásigényű foglalkozások, míg a nagyteremben folyamatosan különböző gyakorlások lesznek. A nyílt nap összes programja ingyenes. Előzetes bejelentkezés nem szükséges. Szeretettel várunk mindenkit.
 
Ízelítő a programokból:
- Nyitó és zárószertartás
- Dr. Vígh Béla - "Külső és belső érzékelés a jógában" címmel tart előadást
- Hatha és Rádzsa Jóga órák
- Kismama és babás jóga
- Mantra jóga
- Gyerek jóga
- Anya - magzat kapcsolat - előadás
- Filmvetítések
- Filozófia
- TAVAM bemutatkozó
- sok érdekesség és meglepetés
 
Várunk mindenkit szeretettel!
 
Női tanfolyamok:
 • A női energiák harmonizálása, táplálása- Csikung tanfolyam.

  2006.augusztus 19-20 (szombat és vasárnap) 10-17-ig.  A csikung ismeretek átadása a régi korokban csak kiválasztott, szűk körben, személyes tanítás során történt. Emellett nagyon kevés hagyományos, kifejezetten női csikung gyakorlat ismert. Így ez a tanfolyam nem csak lehetőség a női energiák mozgósítására, hanem különleges alkalom csikung tanulására – nők számára, nőknek, női tanártól. Részvételhez korábbi csikung tapasztalat nem szükséges, hozz magaddal némi ebédet. Kényelmes, laza szabadidőruhát, a lábra vastag zoknit.Jó lenne hozni ha van, egy puha kendőt, vagy sálat. Tartja: Rudas Andrea, Csikung tanár. Részvételi díj: 18.000 Ft, jelentkezni lehet a recepción 5000 Ft előleg befizetésével.

  Kiknek ajánlott a tanfolyam elvégzése?

  ·        Minden nőnek – kortól függetlenül –, aki vágyik a harmonikus „egységérzetre”, kisugárzásra.

  ·        Menstruációs problémák esetén.

  ·        Bár orvosi szempontból egészséges, mégis késik a kívánt gyermekáldás.

  ·        Változáskori testi – lelki problémák esetén.

  ·        A női nemi szerveket érintő (petefészek, méh) megbetegedések, műtétek után.

 • Hétvégi 2x5 órás kezdő Kriston intim torna tanfolyamok időpontja: Augusztus 26-27.  Szeptember 16-17, Október 14-15 (szombat és vasárnap 8.30-13.30) Tartja: Gyöngyi, Kriston Intim Torna tréner, Szülésfelkészítő oktató, Dúla. Kismamáknak továbbra is 9.000 Ft.  Jelentkezni lehet rá 3000 Ft előleggel a recepción.
 •  ÚJ! Hétköznapi 4x2,5 órás Kriston Intim Torna tanfolyam indul  Szeptember 4-től hétfőnként 10.30-tól. Tartja: Judit, Kriston Intim Torna tréner. Kismamáknak továbbra is 9.000 Ft. Jelentkezni lehet rá 3000 Ft előleggel a recepción. 
 • Naliní Női JógaMár csak néhány hely van! 8 alkalmas tanfolyam indul szeptember  6-án, szerdán este (a megszokott időpontban) 18.30-tól 20.00-ig. 8.400 Ft. A tanfolyamra előzetes bejelentkezés szükséges 50% előleg befizetésével. Mivel a foglalkozás a kisteremben lesz ezért a jelentkezők száma korlátozott.Tartja: Gyöngyi
 • Naliní Női JógaMár csak néhány hely van! 8 alkalmas tanfolyam indul szeptember  5-én, kedden este (a megszokott időpontban) 19.30.00-tól 21.00-ig. 8.400 Ft. A tanfolyamra előzetes bejelentkezés szükséges 50% előleg befizetésével. Mivel a foglalkozás a kisteremben lesz ezért a jelentkezők száma korlátozott.Tartja: Gyöngyi
 • ÚJ! Nagybabás jóga foglalkozás -indul szeptember 13-tól szerdánként 8.30-9.30-ig. A foglalkozás bérlettel látogatható, szeretettel várjuk a 8-24 hónapos babákat és mamájukat, előzetes bejelentkezés nem szükséges.Tartja: Gyöngyi
 • A Szülés mely felnőtté tesz - Átélheted az érzéseidet, akármilyenek is legyenek azok, együtt nő a pocakod más mamáékkal, törődést, figyelmet kaphatsz, megünnepelhetjük a szülésed közeledtét, izgulunk érted, mikor eljön az idő, és együtt örülünk a babádnak és neked. Szeretettel várlak csütörtökönként 16.30-18.00 (közvetlenül a kismama jóga foglalkozás után). Részvételi díj: 1.000 Ft/fő/alkalom vagy 6 alk. egyben 5000 Ft. A foglalkozásokat tartja: Virág. Jelentkezni lehet: virag78@t-online.hu , vagy hívj: 0620/2505733
Induló tanfolyamok
 • ÚJ! Gyermekjóga tanfolyam indul szeptembertől, kéthetente hétfőnként két korosztályban. A jóga eszköz annak érdekében, hogy gyermekeink képesek legyenek kifejleszteni önmagukban minden pozitív tulajdonságot. A foglalkozásokon játékosan speciális mozgásgyakorlatokat és lazító technikákat lehet eljasátítani, melyek különösen hasznosak a gyermekek számára. 16.00-16.45-ig iskolás korosztály (7-14 éves korig), és 17.00-17.45-ig óvodás korosztály (2-7 éves korig, 2-4 éves korig szülő jelenlétével). Egy foglalkozás 1.000Ft, vagy 12 alkalmas bérlettel 900 Ft/alkalom. Az indulás pontos időpontja egyeztetés alatt, de feliratkozni lehet rá a recepción.Tartja: Csiki Marianna, sportrekreációs oktató, gyermekjógaoktató, óvodapedagógus
 • Jóga nidrá relaxációs tanfolyam indul 2006. Szeptember 4-én kedden reggel 8-9-ig és szeptember 6-án szerdán este 17.30-18.30-ig. A tanfolyamok külön külön 8 alkalmasak, és 8400 Ft-ba kerülnek. Jelentkezni lehet előleg befizetésével a recepción. A tanfolyamok minimum 5 fővel indulnak.
 • Trátaka Kriya gyertyaláng figyeléses meditációs tanfolyam indul szeptember 6-án szerdánként 20.00-21.00-ig. A tanfolyam 8 alkalmas, 8400 Ft. Jelentkezni lehet előleg befizetésével a recepción. A tanfolyam minimum 5 fővel indul. Tartja Gyöngyi. 
 • Pránájáma - Légzőgyakorlatok 8 alkalmas kezdő tanfolyam indul szeptember 13-tól, szerdánként 16.50-es kezdettel. Részvétel 8400 Ft. Jelentkezni lehet előleg befizetésével a recepción. Tartja Bálint. Októbertől haladó tanfolyam azoknak, akik már részt vettek a kezdő tanfolyamokon. Szeretettel várjuk azokat is, akik ismételni szeretnének a haladó tanfolyam előtt.
 • Adományos Hatha jóga foglalkozás indul szeptember 20-tól, szerdánként 15.30-tól. Tartja Gyöngyi.
 • Adományos Mantra Jóga foglalkozás indul augusztus 15-től szerdánként 17 órától. Tartja: Bálint
 • ÚJ! Rádzsa jóga (A Himalája Institute tanításai alapján) tanfolyam indul szeptember 12-től kedden 18-19.30-ig. A tanfolyam 8 alkalmas, 8400 Ft. Jelentkezni lehet előleg befizetésével a recepción. A tanfolyam minimum 5 fővel indul. Tartja Gyöngyi. 
 • ÚJ! Tai Chi - Az itt következő időpontok külön tanfolyami csoportokat jelölnek. Mindegyikre külön kell jelentkezni. Időpontok: Szeptember 4-től hétfőnként 15 órától, szept. 6-tól szerdánként 15 órától, szept. 7-től csütörtökönként reggel 8-tól és szept. 9-étől szombatonként 17 órától. A tanfolyamokra a szokásos jógás bérlet érvényes, de feltétlenül kérünk előzetes jelentkezést, mivel a minimum létszám 8 fő/csoport. A foglalkozásokat a nemrég Kínából visszatért Juhász Imre, Tai Chi mester tartja.
Workshopok
 • Emésztésjavító WorkshopÉletmódtanácsok, táplálkozás, böjtök. Tisztítógyakorlatok és emésztés serkentő technikák. Időpont: augusztus 27. vasárnap 9.00. Részvételi költség 4000 Ft. Jelentkezni lehet előleg befizetésével a recepción. Tartja Bálint.
 • Naliní női jóga hétvégi workshop ! ÚJABB IDŐPONTOK !   Augusztus 26-án szombaton 14.00-17.00. Fókuszban a szépség, táplálkozás. (frissítő, szépítő jógagyakorlatok, henna festés, női szerepek, stb.). Szeptember 24. vasárnap 9.00-12.00. Fókuszban a női medence.  (a speciális gyakorlatokkal nyitjuk a medencét, felszabadítjuk és masszírozzuk a medencében elhelyezkedő női szerveket, a szervek működése). Hétvégi 3 órás női jóga gyakorlatozásra várjuk szeretettel az érdeklődőket.  Téma: együttlét, nőiség, jóga nidrá relaxáció, speicális gyakorlatok problémákra, női energiák, vidámság. Részvételi díj: 4.000 Ft. A tanfolyamra előzetes bejelentkezés szükséges 50% előleg befizetésével. Mivel a foglalkozás a kisteremben lesz ezért a jelentkezők száma korlátozott. 

Őszi oktatóképzések

 • Kismama Jógaoktatói Alaptanfolyam a Padma Jógastúdió és az International Wellness Institute (IWI) Európa közös szervezésében 2006. szeptember 9-10-én.  A 3x2 hétvégés megújult oktatóképzést javasoljuk azoknak, akik szeretnék tudásukat ebben a témában elmélyíteni (Védőnőknek, Szülésznőknek, Jóga okatóknak, Természetgyógyászoknak, Kismamáknak, Dúláknak). Még ha valaki nem is szeretne kismamákat tanítani, akkor is sokat fog tanulni a szakemberektől (Szülész-nőgyógyász, Pszihológus, Dúla, Intim torna tréner, Védőnő, Szülésznő, Dúla, stb).  Részletes információt kérni illetve jelentkezni lehet 2006. szeptember 5-ig levélben vagy telefonon: 06-20 438-7010.
 • Birthlight Kismama Jóga oktatói alaptanfolyam - Tartja Toldy Csilla. Időpont: Október 20-21-22-23.  Birthlight módszer. Részeletes info: gyongyi@jogastudio.hu  
Őszi Tervezett programok:
 • Újabb jóga foglalkozások
 • Gyakorló Pilates Workshop
 • A Jóga terápiás lehetőségei workshop
 • Eszközhasználat a jógában workshop
 • Meditáció workshop
 • Stresszoldó workshop
 • Gyermekjóga workshop
 • Légzőgyakorlatok workshop
 • Naliní Női Tábor
Részletes információk később.
 

 

Augusztusi Yogashop Akció

 

Négyféle Füstölő tartó - eredeti ára  560 Ft-tól 1500 Ft-ig. Akciós ára:  20 % kedvezménnyel.

 

Szeptemberi Yogashop Akció
 
Speciál jógaszőnyeg négyféle színben - lila, sötétkék, sötétzöld, világoskék - 176 cm hosszú, 60 cm széles, 3mm vastag, különlegesen csúszásmentes, nagyon izzadós tenyérhez is javasoljuk.
 
Eredeti ára: 6300 Ft. Akciós ára csak szeptemberben: 5300 Ft
 
 


 

A tanfolyamokra jelentkezni a stúdió recepcióján lehet. 
Ha a tanfolyamokról szeretnél többet megtudni, akkor kérlek keresd fel honlapunkat, vagy írj egy levelet. A jelentkezési feltételekről érdeklődj e-mailben vagy telefonon: 06-1-220-7013. Különben pedig a legfrissebb óraredet weboldalunkról töltheted le.
 
A programok megváltoztatásának jogát fenntartjuk.

 


Mindenkit szeretettel várunk a foglalkozásokon!

 

OM Shanti

Gyöngyi, Bálint és a jógastúdió oktatói

 

Padma Jógastúdió, 1148 Bp. Bánki Donát u. 62. tel: 06 1 220-7013; 06 20 357-3823; www.jogastudio.hu, padma@jogastudio.hu


A Padma Jógastúdió Hírlevele 2006. július 21. (44. szám)

"Szeretetté válni annyit tesz:
hagyni, hogy Szeretett mivoltunk igazsága megtestesüljön mindenben,
amit gondolunk, mondunk vagy teszünk. "
(Henri J. M. Nouwen)

Kedves Hírlevél olvasó!

Ebben a levelünkben az új induló tanfolyamokról, táborokról, program változásról és yogashop akcióról olvashatsz.


A Francia Pireneusoktól át gyalogoltam és buszoztam a Galíciai tengerpartokig, míg elértem Finisterrét.  Ezt írtam a világ szélén, a világítótorony mögött ülve:  

.

A világ végére értem

Hát mégis van végtelen, pedig épp vége az útnak, amin eddig úgy meneteltem, mintha kergettek volna át hegyeken és völgyeken. Átkeltem folyón és ereken, átkeltem parttalan tereken, hol vadlovak futottak csikajukkal, hol birkanyájakon keresztül lépdeltem tovább, hol erdők alkottak katedrálist a fénynek, átkeltem én, s most hogy a korona kész, nincs fej, amire rátehetnénk. Csak a semmi áll előttem. Önmagam végtelen csendje, amit az áldozat keltett bennem, melyet fájdalomként fejemben cipeltem a világ kezdetétől idáig, hol vége annak, s most letettem. S talán van isten, akihez szóltam, s könnyeim nem hulltak hiába, mikor a fájdalomtól elgyötörten, feladva mindent, mi méltóságként kísért, ott álltam és kértem. Hiszen megadatik, mit kér az ember, fel hát a végtelenre, mert itt látom egybe: véges ér a végtelenbe. S nincs már határa elmének és tudatnak.
Egybe kelnek és szétválnak, mind kik addig voltak.

S ami Eggyé lett, kimondja: Én vagyok, s rajtam kívül se kicsik, se nagyok, s tőlem független semmi sem, mert Én vagyok az Egy. S egyben bennem a lét keletkezetlen, de örök formája mégis annak, mit bölcsek és kevésbé bölcsek kutatnak.

Eljöttem hát, hogy lássam hogyan ér a világ a semmibe. Néztem, s míg áldozatom súlya oly mereven tartotta nyakam s eszem, addig titokban szívembe lopózott az érzés: mégis Én vagyok, s bennem a Lét. Majd a Nap vörösen hullott a végtelen kék mező szélén ugyanabba a homályos határtalanba, amibe különben minden, víz és ég egyaránt azzal a nappal, amit áldozatul hoztam el Istenek és Fények elé. Lássátok az embert, aki Én vagyok, s aki, ha kell feladni képes, de beteljesíteni is mindazt, amire embert az Isten létrehozhat.

Így hát tovább dobolt szívem, s nem állt meg akkor, mikor a világ a végéhez ért, s minthogy láttam hogyan vall kudarcot az elme a semmivel, s hogyan kerekít homályt a végtelennek, visszafordultam. A semmi széléről a világ most hegyekből, vízből és fákból újra alakot ölt. S könnyeimen keresztül csak elmosódva látom, de az út visszavisz oda, ahol ismerős már járnom. Itt vagyok megint, a világ végéről visszatérve, hogy meglássam Magam – végre.

Ha mai témánkkal kapcsolatban kérdésed van, írj!


Új tanfolyamok és programok:

Táborok:

 • Nyári nagytábor - 2006. augusztus 8-13-ig.Helyszín: Piliscsaba, Cosmos központ. Részvételi díj: 37.200 Ft. Kezdők és haladók egyaránt jelentkezhetnek erre a táborra. Jelentkezni lehet a Recepción 50% előleg befizetésével. A tábor célja a jóga alapjainak megerősítése és az önálló gyakorlásra való felkészítés. Foglalkozunk a testgyakorlatokkal, légzőgyakorlatokkal, meditációs és relaxációs gyakorlatokkal és beszélgetünk mindarról, ami a résztvevőket érdekli a jóga filozófiájábaól, történetéből, kultúrájából. Kirándulunk az erdőben és reméljük néhány meglepetés program is belefér majd a különben nem túl levegős programba.

Női tanfolyamok:

 •  A női energiák harmonizálása, táplálása- Csikung tanfolyam.     2006.augusztus 19-20 (szombat és vasárnap) 10-17-ig.  A csikung ismeretek átadása a régi korokban csak kiválasztott, szűk körben, személyes tanítás során történt. Emellett nagyon kevés hagyományos, kifejezetten női csikung gyakorlat ismert. Így ez a tanfolyam nem csak lehetőség a női energiák mozgósítására, hanem különleges alkalom csikung tanulására – nők számára, nőknek, női tanártól. Részvételhez korábbi csikung tapasztalat nem szükséges, hozz magaddal némi ebédet, .Kényelmes, laza szabadidőruhát, a lábra vastag zoknit.Jó lenne hozni ha van, egy puha kendőt, vagy sálat. Tartja: Rudas Andrea, Csikung tanár. Részvételi díj: 18.000 Ft, jelentkezni lehet a recepción 5000 Ft előleg befizetésével.

  Kiknek ajánlott a tanfolyam elvégzése?

  • Minden nőnek – kortól függetlenül –, aki vágyik a harmonikus „egységérzetre”, kisugárzásra.
  • Menstruációs problémák esetén.
  • Bár orvosi szempontból egészséges, mégis késik a kívánt gyermekáldás.
  • Változáskori testi – lelki problémák esetén.
  • A női nemi szerveket érintő (petefészek, méh) megbetegedések, műtétek után.
 • A Szülés mely felnőtté tesz - Átélheted az érzéseidet, akármilyenek is legyenek azok, együtt nő a pocakod más mamáékkal, törődést, figyelmet kaphatsz, megünnepelhetjük a szülésed közeledtét, izgulunk érted, mikor eljön az idő, és együtt örülünk a babádnak és neked. Szeretettel várlak csütörtökönként 16.30-18.00 (közvetlenül a kismama jóga foglalkozás után). Részvételi díj: 1.000 Ft/fő/alkalom vagy 6 alk. egyben 5000 Ft. A foglalkozásokat tartja: Virág. Jelentkezni lehet: virag78@t-online.hu , vagy hívj: 0620/2505733
 • Naliní női jóga hétvégi workshop ! ÚJABB IDŐPONTOK !   Augusztus 26-án szombaton 14.00-17.00. Fókuszban a szépség, táplálkozás. (frissítő, szépítő jógagyakorlatok, henna festés, női szerepek, stb.). Hétvégi 3 órás női jóga gyakorlatozásra várjuk szeretettel az érdeklődőket.  Téma: együttlét, nőiség, jóga nidrá relaxáció, speicális gyakorlatok problémákra, női energiák, vidámság. Részvételi díj: 4.000 Ft. A tanfolyamra előzetes bejelentkezés szükséges 50% előleg befizetésével. Mivel a foglalkozás a kisteremben lesz ezért a jelentkezők száma korlátozott. 
 • Hétvégi 2x5 órás kezdő Kriston intim torna tanfolyamok időpontja: Július 22-23.; Augusztus 26-27.  (szombat és vasárnap 8.30-13.30) Tartja: Gyöngyi, Kriston Intim Torna tréner, Szülésfelkészítő oktató, Dúla. Kismamáknak továbbra is 9.000 Ft.  Jelentkezni lehet rá 3000 Ft előleggel a recepción.  

Iyengar Jóga Foglalkozás

 • Iyengar Jóga foglalkozás indul 2006. július 6-án, csütörtökönként reggel 8.00-9.30-ig. A foglalkozásokat egy magasan képzett és sok tapasztalatot szerzett végzett Iyengar jógatanár, Répási Erika fogja tartani. A foglalkozás 5 alkalmas blokkban indul. Részvételi díj 5000 Ft. Illetve alkalmanként (bérlettel vagy anélkül) is rész lehet venni a foglalkozásokon. Július 24-től hétfőnként 18 órától egy 7 alkalmas tanfolyam indul minimum 8 fővel. Részvételi díj 7000 Ft. Mindkét foglalkozáson várunk szeretettel.

Nyári Workshopok

 • Emésztésjavító Workshop - Életmódtanácsok, táplálkozás, böjtök. Tisztítógyakorlatok és emésztés serkentő technikák. Időpont: augusztus 27. vasárnap 9.00. Részvételi költség 4000 Ft. Jelentkezni lehet előleg befizetésével a recepción. Tartja Bálint.
 • Naliní női jóga hétvégi workshop  Augusztus 26-án szombaton 14.00-17.00. Fókuszban a szépség, táplálkozás. (frissítő, szépítő jógagyakorlatok, henna festés, női szerepek, stb.). Hétvégi 3 órás női jóga gyakorlatozásra várjuk szeretettel az érdeklődőket.  Téma: együttlét, nőiség, jóga nidrá relaxáció, speicális gyakorlatok problémákra, női energiák, vidámság. Részvételi díj: 4.000 Ft. A tanfolyamra előzetes bejelentkezés szükséges 50% előleg befizetésével. Mivel a foglalkozás a kisteremben lesz ezért a jelentkezők száma korlátozott. 

Őszi tanfolyamok

 • Kismama Jógaoktatói Alaptanfolyam a Padma Jógastúdió és az International Wellness Institute (IWI) Európa közös szervezésében 2006. szeptember 9-10-én.  A 3x2 hétvégés megújult oktatóképzést javasoljuk azoknak, akik szeretnék tudásukat ebben a témában elmélyíteni (Védőnőknek, Szülésznőknek, Jóga okatóknak, Természetgyógyászoknak, Kismamáknak, Dúláknak). Még ha valaki nem is szeretne kismamákat tanítani, akkor is sokat fog tanulni a szakemberektől (Szülész-nőgyógyász, Pszihológus, Dúla, Intim torna tréner, Védőnő, Szülésznő, Dúla, stb).  Részletes információt kérni illetve jelentkezni lehet 2006. szeptember 5-ig levélben vagy telefonon: 06-20 438-7010.
 • Birthlight Kismama Jóga oktatói alaptanfolyam - Tartja Toldy Csilla. Időpont: Október 20-21-22-23.  Birthlight módszer. Részeletes info: gyongyi@jogastudio.hu  
          Részletes információk később:
 • Születésnapi nyílt nap - az 5 és feledik születésnap - szeptember 3-4.
 • A Jóga terápiás lehetőségei.
 • Eszközhasználat a jógában workshop
 • Naliní Női Jóga workshop
 • Meditáció workshop
 • Stresszoldó workshop
 • Légzőgyakorlatok tanfolyam és workshop
 • Pilates workshop
 • Tai Chi

Aktualitások:

 • Továbbra is várjuk e-mailben szeretettel a friss anyukáktól a szülésélményüket, amelyeket megosztva a többi kismamával, tanúlhatnak vagy erőt meríthetnek belőle. gyongyi@jogastudio.hu
 • A nyár folyamán a stúdió folyamatosan nyitva lesz, és a legtöbb foglalkozás folytatódik. Természetesen mi, tanárok is elmegyünk nyaralni  és a továbbképzéseink is ilyenkor vannak. Fogadd szeretettel a helyettesítő tanárokat, akikkel esetleg az órádon találkozol!

Megjelent Bálint könyve:

Destressz jóga

Manapság egyre többet hallani a stressz káros következményeiről, pedig a felgyorsult életritmus a mindennapjaink részévé vált. Miközben olyan készen kapott tünetlisták közül válogatunk, mint a fáradékonyság, ingerültség, alvászavar stb., és keresünk rájuk még károsabb gyógyszeres kezelési módokat, könnyen elfelejtjük, hogy valójában minden csak
rajtunk múlik. Teljes és tevékeny életre csak akkor van lehetőségünk, ha megfelelően gazdálkodunk erőinkkel, hiszen csak így leszünk képesek kellően feltöltekezni és kihasználni a bennünk rejlő energiákat.

A stresszhatások kezelését többféle modern módszer is segíti. Ez a könyv olyan ősi eszközöket és életmódbeli tanácsokat elevenít fel, amelyek kis gyakorlással bárki számára könnyedén elsajátíthatók. Alkalmazva ezeket a technikákat, képessé válhatunk arra, hogy nyugodtak maradjuk, hogy lecsendesítsük a bennünk folyó zajt, hogy békésen aludjunk, és hogy életünk eseményeit pozitívabb szemlélettel közelítsük meg. A titok az energia összegyűjtésében és helyes felhasználásában rejlik. Így lehetünk még aktívabbak, hatékonyabbak, energikusabbak és persze boldogabbak.

Kapható a stúdióban. Ára: 1650 Ft


Yogashop hírek:

Júliusi akció:
Jóga nyújtó - eredeti ára: 4800 Ft. Akciós ára: 3800 Ft.

Augusztusi akció:
Négyféle Füstölő tartó - eredeti ára  560 Ft-tól 1500 Ft-ig. Akciós ára:  20 % kedvezménnyel.

Ingyenes Yogashop hírlevélre felíratkozni a www.yogashop.hu oldalon lehetséges, amelyben részletesen tájékoztatunk az eszközök használatának módjáról, az aktuális akciókról és az új termékekről is.


A tanfolyamokra jelentkezni a stúdió recepcióján lehet.
Ha a tanfolyamokról szeretnél többet megtudni, akkor kérlek keresd fel honlapunkat, vagy írj egy levelet. A jelentkezési feltételekről érdeklődj e-mailben vagy telefonon: 06-1-220-7013. Különben pedig a legfrissebb óraredet innen töltheted le.

***A programok megváltoztatásának jogát fenntartjuk.


Mindenkit szeretettel várunk a foglalkozásokon!

OM Shanti
Gyöngyi, Bálint és a jógastúdió oktatói

Padma Jógastúdió, 1148 Bp Bánki Donáth u. 62. 06-1-220-7013; 06 20 357-3823; www.jogastudio.hu, padma@jogastudio.hu

.